Vitamine C en uw huid

In de zomer kan de zon sterk zijn en zelfs op koelere dagen heeft de straling ervan een verouderend effect op onze huid. Anderzijds hebben we de zonnestralen nodig om ons lichaam de vitale vitamine D te laten aanmaken. Het is duidelijk dat het gezond is om op zijn minst enige hoeveelheid zon te krijgen, maar hoe?

De laatste jaren is er veel discussie over de schadelijke kant van zonnebaden: langdurig zonnebaden zonder goede huidbescherming kan huidkanker veroorzaken. Dat is zeker iets om voor op te passen, maar vreemd genoeg heeft onderzoek ook aangetoond dat huidkanker vaak voorkomt op plaatsen waar mensen nooit zijn verbrand.

100% natuurlijke zonnebrandcrème

Verbranding is eenvoudig te voorkomen door een goede zonnebrandcrème te gebruiken en supplementen te nemen die de schadelijke effecten van de zon tegengaan. Een 100% natuurlijke zonnebrandcrème is te verkiezen boven de chemische zonnefilters die de meeste zonnebrandcrèmes bevatten. Daarmee kun je genieten van de zon en zijn goede eigenschappen.

Goed, de zon vermijden is dus niet nodig als je de juiste producten gebruikt om de schade die de zon aan de huid kan toebrengen op te vangen. Een product waar de meeste mensen niet meteen aan denken, is vitamine C. Vitamine C staat vooral bekend om zijn effect op het immuunsysteem, wat helemaal waar is. Het heeft echter een veel breder effect op het lichaam, van het versterken van het immuunsysteem tot het ontgiften van zware metalen en het voorkomen van galstenen.

Vitamine C draagt bij tot de productie van collageen

Een van de belangrijkste functies van vitamine C is het ondersteunen van het bindweefsel. Collageen is de stof die het lichaam aanmaakt om de huid en ondersteunende weefsels – zoals bindweefsel – stevig en elastisch te houden. Het lichaam kan alleen collageen aanmaken als er voldoende vitamine C aanwezig is. Bovendien hebben de spieren en de wanden van de bloedvaten vitamine C nodig om te kunnen functioneren. Bij het gezond houden van de huid is vitamine C vooral nodig voor de aanmaak van collageen, maar ook de spieren in het gezicht en de bloedvaten die de huid van zuurstof en voedingsstoffen voorzien zijn afhankelijk van vitamine C.

Dan is er nog een effect van vitamine C op de huid waar niet vaak bij stil wordt gestaan. Het beschermt de huid tegen de straling van de zon.

Kortom, ga naar buiten en geniet van de zon, maar geniet op verantwoorde wijze door je huid te beschermen. Dat doe je door een goede, natuurlijke zonnebrandcrème te gebruiken en vitamine C in te nemen.