Hoe combineer je een darmreiniging met een leverreiniging?

Als je wat tijd besteedt aan het opzoeken ervan op internet, worden we al snel overspoeld met alle verschillende soorten reinigingsbehandelingen. Sommige zijn effectief, andere minder. Het is voor een leek op dit gebied niet eenvoudig om te weten wanneer je welke soort reiniging moet doen en in welke volgorde. De Stichting Nutrikennis spant zich in om artikelen met adviezen te geven om in deze leegte te voorzien.

Grote en dunne darm reinigen met een effectief product

De belangrijkste reinigingskuur die je kunt doen is een kuur die het darmstelsel efficiënt reinigt. De meeste darmreinigingskuren bevatten echter ingrediënten die een schurend effect hebben op de dikke darm. Dit is uiteraard niet optimaal voor een darm die bij de overgrote meerderheid van de mensen meestal geïrriteerd en ontstoken is. Gelukkig is het nog mogelijk een product te vinden dat geen schurende bestanddelen bevat en niet alleen de dikke darm maar ook de dunne darm reinigt. Bovendien verwijdert dit product ook de zogenaamde biofilm uit het darmkanaal. De biofilm is een giftige slijmlaag die wordt gevormd door schadelijke bacteriën. Tenzij deze slijmlaag wordt verwijderd, is de darmreiniging onvolledig. Je kunt meer lezen over de biofilm en welke ingrediënten je nodig hebt om deze aan te pakken andere artikelen op deze pagina’s.

Herstel van de darmwand na verwijdering van de biofilm

Na een effectieve darmreinigingskuur waarbij de giftige slijmlaag (biofilm) uit het darmstelsel is verwijderd, moet de darmwand worden hersteld. Aanbevolen wordt dit te doen met een product dat Humuszuur bevat. Dit herstel is nodig omdat op plaatsen waar de biofilm tegen de darmwand zat, de darmwand kan uitdrogen of zelfs ontsteken. Hierna is het raadzaam om na vier weken een leverreinigingskuur te doen volgens de Andreas Moritz methode. Deze leverreiniging zorgt ervoor dat alle vervuiling die in de lever en galblaas zit er op natuurlijke wijze uit komt. Zo kan de lever zich herstellen en de galblaas zich bevrijden van verontreinigingen. Als dit niet gebeurt, kan de vervuiling de vorming van galstenen veroorzaken.

Leverreiniging voor verbetering van de leverfunctie

Een leverreiniging is erg belangrijk omdat alleen een schone lever voldoende galvloeistof kan produceren. Galvloeistof hebben we nodig om de vetten in ons voedsel te verteren en om de darmen goed te laten functioneren. Een gezonde mensenlever produceert tot 1 liter galvloeistof per dag. De gemiddelde mens produceert vaak niet meer dan een kopje. Zonder voldoende galvloeistof in de darmen kan men ernstige constipatieklachten krijgen. Als de oorzaak niet wordt opgelost, blijft men daar zijn leven lang last van houden. Daarnaast voorkomt het doen van een leverreiniging vele andere ziekten en kwalen. De lever is een van de belangrijkste organen in het lichaam. Na een aantal leverreinigingen wordt de productie van de galvloeistof volledig hervat en begint de spijsvertering te optimaliseren.

Doe bij galstenen eerst een leverreiniging

Normaal gesproken doet men idealiter eerst een darmreinigingskuur, maar bij een klein percentage mensen werkt dit niet. Deze groep mensen heeft zonder het te weten al galstenen ontwikkeld. Zodra deze mensen beginnen met een darmreinigingskuur op basis van de gefermenteerde vezels van een oliepalmboom, kunnen ze gaan braken en een sterke hoofdpijn krijgen. Dit komt mede doordat het lichaam tijdens de darmreinigingskuur geen voedsel hoeft te verteren. Dit motiveert het lichaam om zich te ontdoen van de galstenen. Dit is op zich een goed teken, maar het is erg vervelend voor de persoon in kwestie. Het is dan beter om de darmreinigingskuur op dat moment te stoppen. Eet weer een paar dagen normaal en begin dan met de leverreinigingskuur van Andreas Moritz.

Een gemiddeld persoon heeft 20 leverreinigingen nodig

Na twee leverreinigingen kan de darmreinigingscyclus worden afgerond. Het is belangrijk om de biofilm in de darmen kwijt te raken, iets wat de leverreinigingskuur niet doet. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 20 van die leverreinigingen nodig om zich te ontdoen van alle verontreinigingen in de lever en de galblaas. Zo’n reiniging kan om de 2 of 3 maanden worden gedaan. Als de 20 reinigingen achter de rug zijn, volstaat twee keer per jaar een herhalingsbehandeling. Zo blijft de lever daadwerkelijk vrij van verontreinigingen.

Periodieke antiparasitaire behandeling is een goed idee

Als de darm is gereinigd, kan desgewenst ook een anti-parasietenbehandeling worden gevolgd. Hiervoor zijn een aantal uitstekende producten verkrijgbaar, met name die op basis van de kruidenformule van Dr. Hulda Clark. Deze kuur bestaat uit een aantal soorten kruiden die gedurende een bepaalde periode tegelijkertijd moeten worden ingenomen. Het wordt aanbevolen om dit eenmaal per jaar te doen om vrij te blijven van schadelijke parasieten die ziektes en aandoeningen kunnen veroorzaken.

Het maakt dus niet uit of je verschillende reinigingen tegelijk doet, het lichaam zal het fijn vinden dat het gereinigd wordt van allerlei blokkades in de darmen, de lever en andere organen. De basisregel hierbij is eerst een darmreiniging