Hoe kan ik ervoor zorgen dat een beetje meer alcohol tijdens de feestdagen niet schadelijk is?

Laten we toegeven, als we op vakantie zijn drinken we misschien wel meer alcohol dan we normaal zouden doen. Een lekker drankje is ideaal als we op het strand zitten! Net als buiten zitten met een heerlijke cocktail, een koel biertje of een fruitig glas wijn. Het hoort bij de vakantie-ervaring en we kunnen er zonder gevolgen van genieten. Zolang we maar niet overdrijven.

Alcohol wordt in ons lichaam afgebroken door de lever. Terwijl wij op vakantie zijn, maakt onze lever misschien wel overuren! Het probleem is dat ons lichaam meestal niet genoeg grondstoffen heeft die de lever nodig heeft om al die alcohol te ontgiften. Dat is waar we iets kunnen doen om de dingen te helpen.

Glutathion

In deze omstandigheden is het belangrijk om een goed multivitamine- en mineralensupplement te nemen, vooral één met voldoende B-vitaminen. Dat zorgt ervoor dat de lever voldoende basisstoffen heeft om alcohol te neutraliseren. Daarnaast zijn er nog andere stoffen die specifiek helpen bij het ontgiften van alcohol. Glutathion is daarvan de meest effectieve.

In meer of mindere mate krijg je altijd een kater als je alcohol drinkt. Dat komt niet door de alcohol zelf, maar door het acetaldehyde dat als bijproduct ontstaat. Acetaldehyde is schadelijk voor het lichaam. Glutathion, door ons lichaam zelf aangemaakt, zal het acetaldehyde ontgiften door het te binden en te neutraliseren.

Kies een kwaliteitssupplement

Door onze moderne levensstijl hebben de meeste volwassenen hun voorraad glutathion al verbruikt. We kunnen er zelf niet meer genoeg van aanmaken. Erger nog, glutathion innemen als een normaal supplement heeft niet veel zin, omdat het zeer slecht wordt opgenomen. Daarom heb je de liposomale versie nodig. “Liposomaal” is een vorm waarbij een stof, in dit geval glutathion, verpakt is in een soort vetbolletje dat het direct naar de cellen transporteert. Het resultaat is dat de glutathion goed wordt opgenomen en je lichaam gewoon verder kan met het afbreken van de alcohol. Je hebt er minder last van en het helpt je om je niet katerig te voelen.

Zie dit natuurlijk niet als een vrijbrief om je vol te stoppen met drank! Het is belangrijk om altijd verantwoord met alcohol om te gaan, maar als je er toch van gaat genieten, ondersteun dan je lichaam door het goed te ontgiften.