De minder bekende voordelen van probiotica

Het nemen van probioticasupplementen is een gebruikelijke manier om goede darmbacteriën en dus gezondheid te behouden. Goede probiotica zijn nodig omdat de eigen vriendelijke darmbacteriën niet bestand zijn tegen een westerse levensstijl. Frequent gebruik van onder andere antibiotica, koffie, alcohol, suiker, bepaalde voedseladditieven en conserveringsmiddelen verminderen de levensvatbaarheid van onze darmbacteriën.

Hoe vullen goede darmbacteriën zich aan?

Het aanvullen van de goedaardige darmbacteriën kan met voedingssupplementen of door het eten van gefermenteerd voedsel. Zuurkool en kimchi zijn voorbeelden van gefermenteerde groenten. Het gebruik van zowel supplementen als gefermenteerd voedsel geeft de beste resultaten, hoewel supplementen alleen al een heel eind kunnen komen. Denk eraan dat het belangrijk is dat ze van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de hieronder genoemde voorwaarden.

Voorwaarden voor supplementen

Allereerst moet uw supplement zo zijn samengesteld dat het bacteriestammen bevat die uw maagzuur kunnen overleven. Een van de dingen die maagzuur doet is het doden van bacteriën die we binnenkrijgen, en helaas kan dat ook gelden voor de goede bacteriën in je supplement. Zorg er dus voor dat het maagzuurbestendige probioticastammen bevat. Neem ze bij voorkeur in maagzuurbestendige capsules, die pas opengaan als ze de darm bereiken.

Als uw supplement een grote verscheidenheid aan bacteriestammen heeft en de juiste capsule om ze te beschermen, is het waarschijnlijk een goed product.

Verscheidenheid aan bacteriestammen

Hoogwaardige probioticasupplementen voegen veel levensvatbare bacteriën toe aan de stammen die al in de darm leven. Verschillende soorten bacteriën hebben verschillende eigenschappen. Zo zijn er stammen die helpen bij specifieke aspecten van de spijsvertering, andere bij de verdediging tegen ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Weer andere herstellen de darmwand. Daarom is het belangrijk dat een probioticasupplement verschillende stammen bevat.

Voordelen van probiotica

Het gebruik van probiotica draagt bij aan een goede spijsvertering, het herstel van je darmwand en de verbetering van je immuunsysteem.

Het verbeteren van het immuunsysteem gaat verder dan veel mensen zich realiseren. Momenteel zijn er aanwijzingen in de medische wetenschap dat goede darmbacteriën uw weerstand tegen aandoeningen als griep, sinusitis, astma, longinfecties en COPD kunnen verbeteren.

Het innemen van probiotica met meerdere stammen kan een veel breder effect hebben op uw gezondheid dan alleen het verbeteren van uw darmfunctie.